Igra nam je važna

Igra nam je važna

Male zvezde poručuju „igra nam je važna“

Zdravo svima! Mi smo male zvezde i volimo da se igramo. Igra nam je važna jer želimo da porastemo, a odrasli nam kažu da kroz igru rastemo. Igra nam je zanimljiva, kroz igru se radujemo i smejemo. Kroz igru se družimo i učimo. Volimo da se takmičimo ko će brže napraviti kućicu od kockica ili složiti slagalicu. Pobednik uvek dobije aplauz i veliko „Bravo“! Tome se radujemo, to nas čini važnim.

Zašto je igra za decu važna?

Igra je najbolji način na koji deca komuniciraju i uče. Igra izmami osmeh na licima dece. Isto tako, važno je reći, da ni odrasli nisu imuni na igru. Kao i deca, isto tako i odrasli se zabavljaju kada se igraju sa svojim mališanima. Deca kroz igru razvijaju svoje sposobnisti i veštine. Igra zauzima osnovnu ulogu u životu dece i nikako je ne smemo zanemariti.

Kroz igru čuvamo zdravlje

Deca kroz igru jačaju svoje zdravlje. Igre mogu biti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Igre na otvorenom su uvek zanimljivije deci, ali isto tako i dobre za zdravlje i razvoj dece. Igre na otvorenom najviše utiču na razvoj fizičkih sposobnosti i jako su bitne. Dečija aktivnost u spoljnom prostoru ima za cilj jačanja tela i pomaže u sagorevanju viška masti, što je jako bitno za zdravlje deteta. Sa druge strane, igre u zatvorenom prostoru više utiču na razvoj mentalnog i emocionalnog zdravlja i društvenih sposobnosti.

Igra nam je važna jer se kroz igru razvijamo

Igra nam je važna jer kroz igru razvijamo svoju ličnost i svoju samostalnost. Igra nije samo zabava. Svaka aktivnost za koju vaše dete smatra da je zabavna i prijatna, smatra se igrom. Ali igra je mnogo više od zabavne aktivnosti za vaše dete. Kako dete raste, prolazi kroz različite faze razvoja kroz koje gradi interesovanja za različite igre. Dok se igraju, deca uče i razvijaju važne veštine koje će nastaviti da koriste tokom svog života. Rešavanje problema, kreativnost i spremnost na rizik su samo neke od veština koje se razvijaju kroz igru.

Igra nam je važna jer se kroz igru družimo

Druženje i igra su dve nerazdvojive aktivnosti kod dece. Kroz igru, deca ostvaruju međusobnu komunikaciju i grade odnos sa svojim drugarima. Na taj način se polako pripremaju za društveni život koji ih čeka tokom odrastanja. Društveni život je jako bitan za život svake osobe i zato je veoma bitno da deca nauče da se na pravi način ophode prema svojim drugarima. Na taj način deca uče i kako da se ponašaju u različitim društvenim situacijama.

Igra nam je važna a u isto vreme i zanimljiva

„Igra nam je važna“, ali u isto vreme treba da bude zanimljiva. Deca imaju različita interesovanja kada su igre u pitanju. Sa jedne strane treba im dozvoliti da biraju igru koja će im biti zanimljiva, ali sa druge strane treba ispratiti i posmatrati dete dok se igra. Deca ponekad biraju igre koje nisu bezbedne i na to im treba skrenuti pažnju.

Igra nam je važna u predškolskom uzrastu

Deca u predškolskom uzrastu grade svoju ličnost, mentalne, fizičke i društvene sposobnosti. Najbolji rezulltati dolaze kroz igru. U predškolskom uzrastu, deca kroz igru razvijaju svoju maštu ali i uče i pripremaju se za sledeći period svog detinjstva, a to je pre svega škola i obrazovanje.