maskenbal

Maskenbal

Deca se raduju maskenbalu

Maskenbal je događaj na kojem deca prisustvuju u kostimima sa maskama. Maskenbal obično obuhvata muziku i ples i često se za vreme praznika organizuje u vrtićama ali i na kućnim zabavama i proslavama. Deca se raduju ovom događaju i kad obuku svoje omiljene kostime i stave maske, njihov svet prelazi u očaravajuće carstvo verovanja. Tako obučeni u kostime, mališani se poistovećuju sa likovima koje su dodabrali i uživaju u svom svetu mašte.

Kako odabrati pravi kostim?

Postoji mnogo mogućnosti kada je u pitanju odabir kostima za maskenbal. Pre svega treba se osvrnuti na želje deteta i njihovo interesovanje. Deca obično biraju kostime sa likovima junaka iz omiljenih crtanih filmova ili odaberu kostime u obliku omiljene hrane. Dečaci će uglavnom želeti da se preruše u superheroje, a devojčice u princeze, vile, balerine. Nekoj deci biće draže nešto zastrašujuće, poput čudovišta i veštica. Dajte deci ideje, pokažite im slike nekih kostima i pomozite oko izbora.

Osmislite izgled kostima za maskenbal zajedno sa decom

Deca mogu biti jako kreativna kada je u pitanju nešto što ih zabavlja i usrećuje. Njihove ideje su ponekad izuzetno originalne, jer u svojoj mašti stvaraju viziju kostima, već u isčekivanju maskenbala. Podržite ih u originalnosti i pokušajte da ispunite njihove želje tako što ćete zajedno napraviti masku i kostim. Na taj način ćete podstaći kreativnost kod vaše dece i ona će biti zadovoljna i srećna.

Kako napraviti masku i kostim

Masku možete napraviti od raznih materijala, recimo od kartona ili papira. Od kartona ili papira, masku možete napraviti na vrlo jednostavan način jer se lako seku i oblikuju, tako da možete da formirate razne oblike. Kasnije masku možete obojiti i nacrtati na njoj nešto interesantno. Kostime takođe možete napraviti na ovaj način, ali isto tako možete iskoristiti i neko platno sa vedrim bojama, na koje možete nacrtati razne motive ili likove iz crtaća.

Maskenbal u vrtiću

Deca uglavnom najviše vole maskenbale gde učestvuje i puno njihovih drugara, pa je zato vrtić idealno mesto za organizaciju maskembala. U trenutku kada obuku kostime i maske, aktiviraju maštu i postaju, meda, zeka, lisica ili pas. Pretvaraju se u vilenjake i junake, i takmiče između sebe ko će bolje glumeti svoj lik.

Maskenbal uz muziku i ples

Maskenbal uz muziku i ples dobija posebnu draž i deca osećaju slobodu i zadovoljstvo. Muzika i ples ohrabruje decu da na što bolji način predstave svoje maske i odglume likove iza kojih se kriju. Maskenbal je na taj način još zabavniji jer i sama muzika podstiče raspoloženje i energiju kod dece i čini ovaj događaj nezaboravnim.

Maskenbal kao vid druženja

Kroz maskenbal deca iskazuju svoju maštu i kreativnost, ali je isto tako ovo idealan događaj za druženje sa drugom decom. Na maskenbalu se deca prerušavaju i imitiraju svoje junake i uživaju u zajedničkim trenucima sa svojim drugarima. Ovaj događaj obično pretvaraju u igru u kojoj svako ima svoj svet a u isto vreme se dopunjuju i grade zajedniči svet sa raznim likovima.